Home 30 day boxing challenge

30 day boxing challenge

Dieet Pro Packshot Banner - 728 x 90
In 30 dagen kun je heerlijk boksen. Boksen wordt soms gezien als een agressieve sport, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Boksen is namelijk een geweldige manier om alle stress uit je lichaam te krijgen. Daarnaast is het perfect om af te vallen. Deze boxing challenge kun je daarnaast geheel op je eigen niveau doen, zodat het voor iedereen te doen is.

Wat is de 30 day boxing challenge?

Bij de 30 day boxing challenge ga je 30 dagen lang boxen. Niet tegen een tegenstander, maar je slaat in de lucht. Je doet hierbij voornamelijk de punch, maar je begint elke sessie met vijf push-ups. Een push-up is een sterke oefening die goed gecombineerd kan worden met de punch. Bij de 30 day boxing challenge ben je vooral met cardio bezig, maar versterk je tegelijkertijd ook zeker wat spieren. Eventueel kun je de challenge ook bij jou in de sportschool doen en gebruikmaken van een boksbal.
Op de onderstaande afbeelding kun je het schema voor de 30 day boxing challenge zien. Je ziet precies wat je op een dag moet doen. Er zijn geen rustdagen, maar er zijn wel bepaalde dagen waarop je een stuk minder punches doet dan andere dagen. Dit kun je dus zien als een soort rustdag. Doe altijd de push-ups als eerste en probeer de punches zo snel mogelijk te doen.30 day boxing challenge

 

Waarom de 30 day boxing challenge?

De 30 day boxing challenge is een manier om je even heerlijk uit te leven. Sla alle frustraties en stress uit je en raak ondertussen overtollige kilo’s kwijt. Lang niet iedereen weet hoe leuk en fijn boxen kan zijn en juist met deze 30 day challenge kun je het zelf bepalen. Daarnaast zijn zowel de punch als de push-up voor ieder niveau te doen. Ben je nog een beginner? Doe de push-up dan op je knieën en doe de punches in een laag tempo. Wil je meer uitdaging? Dan kun je de push-up op je tenen doen en de punches zo snel mogelijk en goed mogelijk uitvoeren. Eventueel kun je zelfs gewichten toevoegen, zodat je wat meer spieren traint.
Dieet Pro Packshot Banner - 728 x 90

Kun je afvallen met deze uitdaging?

Met de 30 day boxing challenge kun je zeker afvallen. Cardio is namelijk een perfecte manier om vet te verbranden. Met cardio gaat je hartslag omhoog en dit is goed om gewicht kwijt te raken. Maar hoeveel je afvalt is geheel afhankelijk van je eigen inzet. Wanneer je bijvoorbeeld goed op je voeding let en niet te veel snoept, dan merk je al veel sneller effect. Eventueel kun je ernaast ook nog andere oefeningen doen, zodat je nog meer resultaat krijgt te zien.

Tegen stress

Boksen, ook in de lucht of tegen een boksbal, is een fantastische manier om stress tegen te gaan. Wanneer je je lekker boos maakt, raak je alle agressie en spanning kwijt. Het wordt gezien als de ultieme manier om stress tegen te gaan.

Wat doe je na de challenge?

Na de challenge kun je eventueel een andere challenge doen. We hebben genoeg opties. Wat ook een mogelijkheid is, is dat je deze challenge nog eens doet, maar dat je jezelf nog meer uitdaagt. Verhoog het tempo. Eventueel zou je zelfs nog wat andere boksslagen in de challenge kunnen doen.
Dieet Pro Packshot Banner - 728 x 90

Te weinig energie voor deze challenge?

Misschien heb je wel steeds die goede voornemens om de 30 day challenges voor een maand te volgen maar ben je gewoonweg te moe. Je hebt geen energie om naast je drukke bestaat ook nog eens eens dagelijks een 30 day challenge uit te voeren.

Als jij graag die energie en de controle over je leven weer terug wilt, dan raad ik je met klem aan om het “Meer Energie Programma” , ontwikkeld door een natuurdiëtist, te proberen. Dit programma geeft je de échte waarheid over voeding zoals de natuur dat bedoeld heeft. Met op en top begeleiding ga je in 7 weken werken aan een energiek lichaam waarmee je alles uit het leven kan halen wat er in zit. Door meer energie!