Home Afvallen Afvallen op vakantie, hoe doe je dat?

Afvallen op vakantie, hoe doe je dat?

0
DELEN
bikinilichaam

Ga jij binnenkort op vakantie en wil je blijven afvallen? Dan zijn daar verschillende tips voor. Hoe kun je afvallen terwijl je op vakantie bent? En is het dan nog wel mogelijk om ook een beetje te genieten?

Blijf actief!

Door elke dag tenminste wat te bewegen, kun je calorieën blijven verbranden. Denk aan wandelen of fietsen. Zo kun je de prachtige omgeving bijvoorbeeld goed ontdekken. Ook zwemmen is een prima activiteit om tijdens je vakantie te doen. Of misschien vind je nog wel andere leuke activiteiten. Denk aan paardrijden, parasailing of beachvolleybal. Als je elke dag actief blijft en niet alleen maar in je strandstoel ligt, zal dit zeker schelen als je wilt afvallen op vakantie.

Let op je voeding

Op vakantie eten we vaak meer en ongezonder dan thuis. Let dus goed op je voedingspatroon. Wat eet je nou eigenlijk en hoeveel? Ga je uit eten, kies je dan telkens voor een nagerecht met veel suiker? En heb je een flinke berg friet op je bord? Indien je in een all inclusive hotel zit, is het helemaal goed oppassen. Mensen lopen vaak twee, drie keer naar het buffet om bij te blijven scheppen. Blijf kritisch. Wat neem je en vooral: hoeveel neem je? Je mag overigens best eens zonderen en bijvoorbeeld een ijsje nemen, maar let er goed op dat je dit niet dagelijks doet en maak bewuste keuzes. Heb je een appartementje? Dan kun je zelf natuurlijk ook een aantal keer koken. Ook dit scheelt enorm in de calorieën die je binnenkrijgt.

Drink water

De meeste calorieën zitten in allerlei drankjes die je op vakantie drinkt. Een biertje bij het eten, frisdrank overdag, een cocktail ’s avonds aan het strand. Allemaal enorme caloriebommen. Is het werkelijk nodig om zo veel te drinken met suikers? Je zou voor jezelf bijvoorbeeld kunnen afspreken dat je het grootste gedeelte van de dag water drinkt en dan in de avond iets neemt met alcohol of suiker. Maat houden is hierin belangrijk. Ook belangrijk is om te drinken uit DPA vrije flessen. Dit is een gifstof dat wordt afgegeven door plastic en een enorme invloed heeft op je hormoonhuishouding. Wij gebruiken altijd de flessen van Dopper!

Is afvallen op vakantie wel mogelijk?

Het is zeker mogelijk om op vakantie af te vallen. Vooral wanneer je goed op blijft letten, is het mogelijk om af te vallen. Heb je daar werkelijk geen zin in? Dan kun je ook proberen de schade enigszins beperkt te houden en na je vakantie weer vol goede moed verder gaan.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.