Home fitness oefeningen Hoe voer je goede jumping jacks uit?

Hoe voer je goede jumping jacks uit?

0
DELEN

Jumping Jacks zijn misschien wel de bekendste cardio-oefeningen. In een relatief korte tijd kun je je hartslag behoorlijk versnellen. Cardio is ontzettend belangrijk voor iedereen die wilt afvallen of die fitter wilt worden. Krijg meer energie door regelmatig cardio te doen. Hoe voer je een goede jumping jack uit?

Wat is de jumping jack?

De jump jack is een oefening die ook veel in het Amerikaanse leger wordt gebruikt. De oefening wordt ook wel eens star jump of ster sprong genoemd. Het is een cardio-oefening die ervoor zorgt dat je hartslag sneller gaat slaan. Cardio mag niet ontbreken in een sportschema, omdat het zorgt voor vetverbanding. Dit maakt het een goede oefening voor mensen die willen afslanken.

Hoe doe je de jumping jack?

Ga staan met je benen bij elkaar en je buikspieren aangespannen. Zorg dat je armen langs je zij hangen. Spring nu met je benen tegelijk uit elkaar, zodat ze wijd uit elkaar komen te staan. Tegelijkertijd doe je je armen omhoog, tot aan boven je hoofd. Eventueel kun je boven in je handen klappen. Spring nu weer terug naar de beginpositie. Dit is één jumping jack. Probeer deze beweging snel achter elkaar te doen en doe dit voor een bepaalde tijd of een x-aantal jumping jacks. Let er tijdens de oefening goed op dat je rug goed recht blijft.

Oefening gemakkelijker maken

Je kunt het tempo altijd wat omlaag doen om de oefening makkelijker te maken. Ook kun je telkens één been opzij doen en je armen omhoog doen. Je springt dan niet, maar zet een stap opzij. Wissel telkens van been. Zeker wanneer je last van overgewicht hebt, is het beter om niet te springen, omdat dit voor je gewrichten verkeerd kan uitpakken. Ook kun je een halve jumping jack doen. Hierbij gaan je armen niet helemaal omhoog, maar blijven ze op ongeveer schouderhoogte en daarna gaan ze weer omlaag. Dit is ook minder belastend voor de schouders en nek.

Jumping jack uitdagender maken

Wil je het juist allemaal uitdagender maken? Doe de oefening dan sneller. Daarnaast kun je krachtiger en hoger springen. Ook kun je de jumping jacks natuurlijk langer doen dan de vorige keren en zo jezelf blijven uitdagen.

Brengt een 30 dagen jumping jack blijvende verandering? Een complete 30 dagen challenge bestaat uit voeding, training en mindset. Dat gaat jouw resultaat brengen!

Blijf niet aanmodderen! Neem actie >>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.