Home Afvallen Kun je afvallen met hoepelen?

Kun je afvallen met hoepelen?

0
DELEN

Is het mogelijk om gewicht kwijt te raken wanneer je gaat hoepelen? Veel mensen vinden het leuk om te hoepelen, maar ze hebben geen idee of het wel goed is om bijvoorbeeld van overgewicht af te komen. Hoe zit dit? Kun je afvallen met hoepelen?

Hoepelen

Hoepelen wordt vooral gezien als een activiteit die we in onze jeugd deden. Hierdoor weten we niet goed of het een goede sport is, bijvoorbeeld wanneer we willen afvallen. Dat het leuk is, staat vast, maar heeft het ook nut om regelmatig te doen wanneer je fit wilt worden?

Afvallen met hoepelen

Het heeft zeker nut om geregeld te hoepelen. Afvallen met hoepelen is absoluut mogelijk. Dit komt omdat je met hoepelen flink veel calorieën kunt verbranden. Je werkt aan je uithoudingsvermogen en hoepelen is dus een ideale cardio-oefening. Dat is echter niet het enige wat je met hoepelen doet. Je kunt tegelijkertijd ook je spieren verstevigen. Bij het hoepelen werk je namelijk aan de spieren in je buik en rug. Ook kun je je bovenbenen ermee trainen.Strakke buik

Met hoepelen is het mogelijk om centimeters rond je buik kwijt te raken. Dit komt omdat je met hoepelen zowel vet verbrandt als de spieren in je romp zult verstevigen. De ideale combinatie om zichtbaar resultaat te zien.

Wil jij dus graag een strakke buik? Dan doe je er goed aan om regelmatig te gaan hoepelen. Meet voordat je begint je buik op, zodat je kunt zien wat het resultaat na bijvoorbeeld een maand is. Ook is het verstandig om op je voeding te letten en voor de juiste maaltijdrecepten te kiezen. We kiezen te vaak voor het vertrouwde en eten dus twee keer per dag brood en één keer een warme maaltijd, bestaande uit groente, fruit en een stukje vlees. Daardoor krijg je tekort voedingsstoffen binnen. Probeer meer af te wisselen. Wist je dat veel mensen niet tegen granen (gluten) kunnen en daardoor vaak vage klachten hebben? Probeer daarom eens deze gratis weekmenu’s. Op die manier kun je ervaren hoe het is om gevarieerd te eten en je overdag energieker te voelen. 

Als je bereid bent om alles wat je weet over voeding los te laten en nieuwe inzichten wilt opdoen en daarbij uniek samengestelde recepten wilt proberen die jouw energieker maken en voeden in plaats van vullen (Hollandse pot), volg dan deze link naar mijn review. Ik beloof je dat je centimeters gaat verliezen (=afslanken). Niet tijdelijk maar blijvend!

Oefeningen met een hoepel

Behalve het gewone hoepelen, kun je ook de hoepel gebruiken om extra oefeningen te doen. Heb je een verzwaarde hoepel? Gebruik deze dan als gewicht en train op die manier je armen. Ook kun je de hoepel voor je op de grond zetten, en deze gebruiken als ondersteuning tijdens een squat. Zet de hoepel naast je en maak vervolgens lunges. Door dit soort oefeningen toe te voegen, kun je nog meer spiergroepen trainen en zal je nog sneller resultaat zien. 

Hoe vaak hoepelen?

Wanneer je wilt afvallen met hoepelen, kun je het beste een paar keer per week gaan hoepelen. Als je nog nieuw bent met de beweging, begin dan met een paar minuten en bouw het rustig op. Probeer uiteindelijk ongeveer een halfuur tot een uur te bewegen voor een optimaal resultaat.

Alleen hoepelen genoeg?

Kun je afvallen met alleen maar hoepelen? Nee, hoepelen is zeker geen wonderactiviteit waarmee je zonder problemen flink veel kilo’s kwijtraakt. Misschien nog wel belangrijker is dat je gezond eet.

Zorg voor drie tot zes maaltijden per dag en eet afwisselend. Voorkom dat je te veel suikers en ongezonde vetten binnenkrijgt en maak verstandige keuzes. Dat maakt het afvallen al een stuk gemakkelijker. Ook kan het niet misstaan om behalve hoepelen ook nog andere sportieve activiteiten te doen.

Zorg voor dagelijks voldoende lichaamsbeweging en probeer iedere dag tenminste een halfuur te bewegen. Wandel of fiets bijvoorbeeld iedere dag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.