Home Burrito bowl

    Burrito bowl

    0
    DELEN

    Onlangs ben ik, speciaal voor jullie de keuken weer eens in gedoken om wat recepten te testen, uit te werken én te fotograferen. Ik moet zeggen, op mijn blog, kook ik precies waar ik zin in heb en ik let niet op hoe (on)gezond iets is. Nu ik ook hier recepten deel, moet ik toch bewuster kijken naar wat ik dan precies verwerk in zo’n gerecht. 

    Minder/geen vlees eten?

    De afgelopen periode staat bij mij in het teken van minder dierlijke producten tot mij nemen. Mijn vriend is echter gek op alle soorten vlees, van tijd tot tijd is het best een struggle dus, dan zit hij smakelijk een biefstukje te eten terwijl ik het ‘moet doen’ met tofu of tempeh. Nu moet ik zeggen dat ik me, sinds ik vlees bewust laat staan, zoveel beter voel. Ik zoek naar de juiste voedingsstoffen, eet bewuster en voel me veel energieker, alleen maar positieve dingen dus! 

    Bowls zijn helemaal hip! 

    Je komt bowls echt overal tegen de laatste tijd; op instagram zie ik er minstens 10 per dag voorbij komen, maar ook in food magazines en op allerlei food blogs. Bowls zijn hip en je kunt er alle kanten mee uit. Ditmaal heb ik een heerlijke, vegetarische burrito bowl gemaakt. Het vult goed, zit vol met heerlijke kruiden en specerijen en is bovendien nog lekker ook.

     

    Recept Afdrukken
    Veggie burrito bowl
    Een heerlijke burrito bowl met groenten én vol smaak.
    Prep Tijd 20 minuten
    Kook Tijd 20 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Prep Tijd 20 minuten
    Kook Tijd 20 minuten
    Porties
    personen
    Ingrediënten
    Instructies
    1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en laat afgedekt nog even rusten.
    2. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en pers 2 tenen knoflook hierboven uit. Fruit even aan en voeg dan koriander, gerookt paprikapoeder, komijn en oregano toe. Bak kort mee. Schenk de gezeefde tomaten erbij, roer goed door en breng aan de kook. Proef even en breng op smaak met peper en zout.
    3. Spoel de zwarte bonen goed af onder koud water, laat even uitlekken en doe bij het mengsel van tomaat en specerijen. Warm goed door.
    De bowl samen stellen
    1. Verdeel de rijst over 2 grote kommen of diepe borden. Verdeel over de rijst nu per persoon ½ avocado, ½ tomaat, gesnipperde rode ui, veldsla en de helft van de gestoofde zwarte bonen. Breng de avocado en tomaat op smaak met wat limoensap, peper en zout en bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes.
    Notities

    Ik gebruik zelf graag sesamzaadjes met smaak bij dit soort gerechten. Deze kun je bij toko's krijgen. Ik gebruikte voor deze bowl sesamzaadjes met de smaak knoflook (wit) en smoked (zwart).

    Deel dit Recept
    DELEN

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.