Veggie burrito bowl
Een heerlijke burrito bowl met groenten én vol smaak.
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
2personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en laat afgedekt nog even rusten.
  2. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en pers 2 tenen knoflook hierboven uit. Fruit even aan en voeg dan koriander, gerookt paprikapoeder, komijn en oregano toe. Bak kort mee. Schenk de gezeefde tomaten erbij, roer goed door en breng aan de kook. Proef even en breng op smaak met peper en zout.
  3. Spoel de zwarte bonen goed af onder koud water, laat even uitlekken en doe bij het mengsel van tomaat en specerijen. Warm goed door.
De bowl samen stellen
  1. Verdeel de rijst over 2 grote kommen of diepe borden. Verdeel over de rijst nu per persoon ½ avocado, ½ tomaat, gesnipperde rode ui, veldsla en de helft van de gestoofde zwarte bonen. Breng de avocado en tomaat op smaak met wat limoensap, peper en zout en bestrooi eventueel met wat sesamzaadjes.
Notities

Ik gebruik zelf graag sesamzaadjes met smaak bij dit soort gerechten. Deze kun je bij toko’s krijgen. Ik gebruikte voor deze bowl sesamzaadjes met de smaak knoflook (wit) en smoked (zwart).